Digitale hekken

7 oktober 2012 — Leave a comment

Hek (bron stockvault)Sommigen zullen het omschrijven als achterdocht maar ik zie het meer als voorzichtigheid. Hoe dan ook, sinds het ontstaan van de social media voelde er bij mij iets niet goed. Bedrijven als Facebook maar beslist ook Google zijn geen weldoeners. Ze bieden hun “gratis” diensten niet aan omdat ze iedereen zo aardig vinden. Het zijn in mijn ogen moderne lijmstokken waar jouw privacy en alles wat er aan gerelateerd is aan blijft plakken.

Onlangs kwam ik de term “Walled Gardens” tegen waarmee wordt uitgedrukt dat steeds meer informatie op Internet in gesloten silo’s terecht komt. We stoppen het er zelf in en mijn stelling is dat lang niet iedereen zich daar bewust van is.

Toevallig of niet, maar WordPress.com -de commerciele tegenhanger van WordPress als Open Source software- presenteerde kortgeleden Jetpack. Jetpack is een alweer gratis verzameling van handige plugins in WordPress bedoeld om te installeren in je eigen gehoste WordPress site. Het addertje of beter gezegd wat je er voor betaalt is dat sommige functies gebruik maken van de WordPress.com cloud. Een slimme manier om info als het ware af te tappen van al die zelf gehoste WordPress blogs.

Gratis bestaat niet en dat is ook niet erg, de vraag is alleen ben je je bewust welke prijs je betaalt?

admin

Posts

No Comments

Be the first to start the conversation.

Geef een reactie

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*