Versnippering helpt muziekindustrie van de regen in de drup

24 oktober 2012 — Leave a comment

Op 23 oktober berichtte de Volkskrant over het moeizame bestaan van de online muziek dienst Spotify. Hoewel Spotify in Nederland naast iTunes de bekendste dienst is, zijn er veel meer van dergelijke aanbieders.

Als “klant” wil je muziek die je leuk vindt gewoon luisteren of hebben. In feite is er wat dat betreft geen verschil met de oude situatie namelijk dat je die muziek kocht in een gewone winkel. Geen enkele winkel had werkelijke alle muziek in z’n assortiment maar dat gaf ook niet. Als je het bij winkel A niet kon krijgen, dan ging je gewoon naar winkel B. En als het echt niet lukte dan wilde een winkelier het wel voor je bestellen. Als je even je naam achterliet dan kwam het in orde.

Stel je voor dat de huidige online “dienstverlening” ook bij die winkels zou zijn toegepast. Zou dat prettig zijn (geweest)?

Om bij winkel A ├╝berhaupt binnen te mogen gaan moet je eerste door de registratie heen. Graag je naam, leeftijd, adres, telefoonnummer en je creditcard nummer! Voor die ene keer okay. Maar vervolgens heeft winkel A niet wat je zocht. Je voelt hem al aankomen, bij winkel B is het net zo. Dan is er ook nog winkel C die niet echt een winkel is maar een soort uitleen. Daar kan je dus alleen terecht als je een abonnement aangaat.

Klinkt onaantrekkelijk? Toch is deze versnippering in aanbod en de manier waarop je dat aanbod als consument kunt “consumeren” precies wat er nu online gebeurt. De muziekindustrie is zoekende naar nieuwe kanalen van distributie en zou er goed aan doen om die open te houden. Met open bedoel ik niet gratis maar eenvoudiger toegankelijk.

admin

Posts

No Comments

Be the first to start the conversation.

Geef een reactie

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*